marți, 22 aprilie 2014

Absolutul

Albert Camus - scriitor francez Binele e o visare, un proiect mereu amânat și urmărit cu un efort istovitor, o limită pe care n-o atingem niciodată, domnia lui e imposibilă. Numai răul poate merge până la marginile sale și domni absolut.

Andre Maurois in CLIMATE “In fapt, singura mea ocupatie a fost sa urmaresc o fericire absoluta la care credeam ca pot ajunge cu ajutorul femeilor; nu exista ceva mai iluzoriu. Iubirea absoluta nu exista, cum nu exista o guvernare perfecta, si oportunismul inimii este singura intelepciune sentimentala.

Aristotel: Fericirea constă în fapte conforme întru totul cu virtutea, înţelegând prin virtute virtutea absolută, nu cea relativă. Virtutea absolută este, după părerea noastră cea care tinde spre frumuseţe şi cinste, iar cea relativă se referă la lucrurile necesare. (

Autor necunoscut: A fi crestin inseamna a cobori Absolutul la nivel cotidian.

Autor necunoscut: Absolutul - acest ferment al oricarei capodopere.  

Autor necunoscut: Absolutul e un stadiu crepuscular al vointei, o stare de foame istovitoare. 

Autor necunoscut: Absolutul este punctul indiferent al tuturor polurilor, dincolo de existenta si inexistenta, dincolo de real si ireal.

Autor necunoscut: Absolutul mortii eclipseaza absolutul iubirii.

Autor necunoscut: Absolutul nu se gusta de doua ori

Autor necunoscut: Cred ca unul dintre cele mai importante aspecte, pe care l-am obtinut ca urmare a evolutiei si dezvoltarii civilizatiei, este constiinta nuantelor de gri. Pana si filozofii, oricat de insetati de absolut ar fi fost ei, au recunoscut ca absolutul nu isi gaseste locul in lumea oamenilor. Ultimele zile ne-au demonstrat insa, ca societatea romaneasca si-a pierdut constiinta nuantelor. In Romania se traieste cu valori absolute: alb sau negru, PDL sau USL.

Constantin Brancusi: Cine nu iese din eu, n-atinge absolutul si nu descifreaza nici viata.

Emil Cioran: bsolutul e un stadiu crepuscular al vointei, o stare de foame istovitoare.

Emil Cioran: Apropierile de absolut au urmari mai grave decat orice intoxicare.Emil Cioran

Emil Cioran: Neantul e atentie absoluta.Emil Cioran

Emil Cioran: Nimeni nu gaseste un absolut in afara, ci numai inauntru.Emil Cioran

Henry Millon de Montherlant: Unele suflete merg catre absoult asa cum apa merge catre mare.

Lucian Blaga: Absolutul este punctul indiferent al tuturor polurilor, dincolo de existenta si inexistenta, dincolo de real si ireal.

Petre Tutea: A fi crestin inseamna a cobori absolutul la nivel cotidian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu