joi, 10 aprilie 2014

Berca




Simona Ferentz
Roxana Mihaela Constantinescu O POVESTE ADEVARATA

A fost odata o familie cu cinci copii si cu venituri modeste. Din nimic, cu un pretul imposibil de estimat.....copiii acestia au crescut frumosi, inteligenti , sunt o mandrie pentru noi, toti......Parintii si-au pierdut locuinta, poate si puterea, dar ei au crescut precum plantele, liberi, frumosi, instruiti si mai ales ambitiosi. Sunt cinci oameni remarcabili....Printre ei, Simona ...eleva a Colegiului National,, B.P. Hasdeu,, din Buzau , in ultima clasa.....In rastimpul de cand ne cunoastem am descoperit in aceasta minunatie de fata, un caracter remarcabil. A conceput un proiect despre istoria avocaturii din Buzau, scris si filmat, ( care a stralucit in originalitate ) ,cu care s-a prezentat la un concurs in Republica Moldova, am facut cot la cot voluntariat strangand ajutoare pentru copii si batrani sarmani, a invatat plangand in zbuciumul celor de acasa care nu reuseau sa faca fata greutatilor. Azi, SIMONA FERENTZ A FOST LAUREATA CU PREMIUL III la OLIMPIADA NATIONALA DE ISTORIE ! Stiu sigur ca ceea ce si-a propus, si anume sa devina un avocat de excelenta, se va implini. Mi-a demonstrat-o prin ambitie ! E un copil formidabil, care nu a beneficiat de un sprijin consistent, nu are indestularea altora, si nici macar linistea necesara....E fata care in zilele de Craciun a luat din Casa de copii din Berca, doua surioare, le-a oferit bucuria unei mese de familie, jucarii, spectacolul unui brad impodobit, din proprie initiativa.

As vrea ca un politician din cei ce se pregatesc sa ne trimita felicitari de Paste, sa ii ofere din toti banii ce ii pune la bataie, o bursa acestui copil care ne face cinste. L-as aprecia mai mult asa.....decat sa-i vad numele pe toti stalpii , pe afise cretate, care costa o avere.

Ma inclin in fata ta, Simona, a puterii tale extraordinare de a invinge necazurile, de a te dedica altora si a face ceva deosebit pentru tine, pentru dascalul tau, pentru oras..... Ne transformi numele in renume ! RESPECT ! Priviti cat e de frumoasa....de responsabila si mai ales de modesta ....... Fotografii din cronologie · Ieri la 16:17








Loredana  Neagu

O tânără săracă returnează 1000 de lei găsiţi pe stradă

De Digi24 | digi24.ro – 21 de ore în urmă

Trăieşte într-o colibă alături de alte şapte persoane şi nu are un venit stabil în afară de ajutorul de la stat. Găseşte un portofel cu 1000 de lei pe stradă, dar nu se gândeşte să păstreze banii. O tânără din Buzău, pentru care suma reprezintă o adevărată avere, s-a dus la poliţie şi a predat portofelul. Proprietara a rămas surprinsă că l-a recuperat, mai ales că totul i se datorează unei persoane nevoiaşe.

Loredana Neagu are 20 de ani şi trăieşte într-o locuinţă improvizată din Berca, alături de părinţi şi de cei cinci fraţi. Fata povesteşte că a găsit portofelul cu aproape 1000 de lei chiar în ziua în care s-a dus să verifice dacă poate ridica ajutorul social, de care familia are mare nevoie. „L-am luat de jos şi l-am dus la poliţie, pentru că aşa e normal, nu eu am muncit pentru banii ăia, ci cea care i-a pierdut”, spune ea.

Portofelul aparţinea unei femei care nici măcar nu apucase să anunţe că l-a pierdut când poliţiştii i-au spus că poată să vină să îl recupereze. Nu se aştepta să îşi găsească banii şi actele.

Mama tinerei este mândră că fiica ei a făcut exact ce a fost învăţată să facă: „Aşa e frumos, să îi duci înapoi, că poate îi pierde un amărât. Cu şase copii, că i-am făcut, trebuia să le dau o educaţie mai severă. Să nu fure, să nu spargă, dacă găseşte ceva să ducă la poliţie, că aşa e frumos.”

Tânăra a primit din partea proprietarei portofelului 15 lei ca recompensă, dar spune că faptul că a făcut ceea ce trebuia este cea mai mare mulţumire.


tânără de etnie romă, extrem de săracă, dintr-o localitate buzoiană a gasit pe stradă un portofel cu o mie de lei și l-a predat la postul de poliție.Loredana Neagu a mers, marți, la sediul postului de poliţie al comunei Berca şi a predat un portofel de damă, pe care îl găsise pe trotuarul din faţa dispensarului din localitate. În portofel se aflau aproape 1.000 de lei, dar şi documente şi mai multe carduri bancare.

Gestul tinerei surprinde întreaga comunitate, cu atât mai mult cu cât tânăra provine dintr-o familie de etnici romi foarte săraci, munca tatălui fiind singura sursă de venit din gospodărie.Mama tinerei, o femeie cu bun simț și frica de Dumnezeu spune că în viața ei în casă nu a fost vreodata o sumă atât de mare precum cea găsită de fiica ei pe stradă.

La fel de mult a surprins și gestul păgubitei, o localnică de 37 de ani care după ce si-a recuperat toți banii și documentele a simțit că trebuie cumva să rasplatească gestul fetei care a surprins întreaga comunitate.Drept mulțumire aceasta a recompensat-o cu 15 lei, o sumă caraghioasă ținând cont de faptul că păgubita aflase de sărăcia în care se zbate familia fetei. Loredana Neagu, de 20 de ani, are doi copii şi cinci fraţi cu vârste cuprinse între 14 şi 28 de ani. Locuiesc cu toţii, alături de părinţi, într-o colibă de la marginea comunei. Ea şi fraţii săi sunt văzuţi frecvent căutând resturi prin tomberoanele din localitate, pentru a se putea hrăni. Cu toate acestea tânăra a declarat că nu s-a gândit niciun moment la vreo recompensă sau să oprească banii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu